Iași, Blvd. Carol I, 20A
+40747109930
office.moldavica@gmail.com

Proiecte educaționale

Asociație non-profit pentru studiul și ocrotirea amfibienilor, reptilelor și a naturii


BIOLOGIA ÎN PARC

Biologia în parc este un eveniment educațional organizat de către Facultatea de Biologie din cadrul UAIC Iași în parteneriat cu Gradina Botanică “Anastasie Fătu” din Iași. Evenimentul are loc anual în preajma datei de 1 Iunie, propunându-și să aducă publicul, în special pe cei tineri, aproape de flora și fauna sălbatică și de lumea științei într-un cadru natural. Coordonatorul evenimentului: Dr. Carmen Gache.


Tabăra/Expediția națională SOR

Expediția Națională SOR este unul dintre proiectele permanente ale Societății Ornitologice Române și, totodată, cea mai mare acțiune de acest gen din Europa. A început în 1990, sub titulatura de Tabăra SOR. Prima locație a fost cea de la Histria. Din anul 2000, Tabăra Naționala SOR a avut loc la Maliuc și la Vadu, locații devenite de acum tradiționale. Mutarea a coincis cu asumarea proiectului de către Eugen Petrescu, cel care a dezvoltat tabăra de la an la an. Începând cu 2016 membrii Asociației Grupul Herpetologic Moldavica au încercat să-și aducă aportul organizeazând workshop-uri în cadrul expediției pentru cunoașterea faunei de amfibieni și reptile din România.


Noaptea de științe

Evenimentul de știință, organizat în fiecare an la sfârșitul lunii septembrie, a devenit deja o tradiție pentru ieșenii care vor să își dea întâlnire cu partea frumoasă, amuzantă și misterioasă a științei.
Activitățile propuse de expozanți se vor adresa mai multor categorii de vârstă – de la colorat de planete și stele pentru cei mai mici, până la demonstrații sofisticate ale conceptelor științifice pentru elevi din ani mai mari și adulți.

Din 2017, în parteneriat cu Facultatea de Biologie din cadrul UAIC Iași, suntem alături de publicului ieșean încercând să satisfacem curiozitățile și să contrazicem miturile legate de speciile de amfibieni și reptile.


Școala altfel


Zilele porților deschise UAIC 2017

În fiecare an Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza din Iasi ” (UAIC) organizează ,,Zilele Porților Deschise”, un eveniment dedicat elevilor din clasele IX-XII, cu scopul de a se familiariza cu universitatea și activitățile acesteia. În 2017, am fost prezenți alături de Facultatea de Biologie la acest eveniment, oferindu-le elevilor informații și idei menite să vină în ajutorul acestora în vederea continuării studiilor, într-un mediu universitar.